Workshop comfortabel en veilig wonen en leven

Workshop ‘Medior Nu, Senior later’

Over comfortabel en veilig wonen en leven

 

Voor wie

Hoe wil jij wonen als je ouder bent? Misschien heb je daar wel eens over nagedacht. Deze interactieve lezing is iets voor jou als je voor jezelf (of voor je ouders) een start wilt maken met het levensloopbestendig maken van je woning en leefomgeving. Hier kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Een goed moment kan zijn als de kinderen het huis uit gaan, als je het huis gaat verbouwen of als je zoekt naar een andere woning voor nu & later. Ook als je mantelzorg geeft of krijgt, kan het goed zijn om uit te zoeken of het huis toekomstbestendig is.

woonvormen voor medioren en senioren
Hoe wil jij wonen als je ouder bent?

Inhoud

Het doel van deze interactieve lezing is om je te inspireren en inzicht te geven in de mogelijkheden om comfortabel en veilig te wonen en te leven.

Aandacht op woonoplossingen

Gemak en comfort in de woning speelt een belangrijke rol bij het ouder worden. Design ook want het oog wil ook wat. Een goed geïntegreerde aanpassing verhoogt tevens de waarde van je huis. Maar wat is er op de markt en waar begin je met zoeken? Hier besteden we aandacht aan.

Mantelzorgwoning in de tuin
Tiny house
Meergeneratie woonproject
Patio woning

enkele voorbeelden

Ook aandacht voor woonvormen

Er zijn situaties waardoor je je af kunt vragen of je huidige woning nog passend is. Daarom besteden we ook aandacht aan woonvormen. Veel mensen hebben het beeld van de traditionele ‘bejaardenwoning’ voor zich als ze denken aan woonvormen voor later. Maar er zijn heel veel nieuwe woonvormen voor medioren en senioren.

Resultaat

Je gaat naar huis met inzicht in jouw eigen woonwensen voor nu en later, en met concrete tips over comfortabel en veilig wonen en leven.

Trainers

De lezing wordt gegeven door Roselinde van Ravestein, Toegepast Gerontoloog, en Folkert Soetenga, Consulent Comfortabel en Veilig Wonen, beide initiatiefnemers van Medior Nu, Senior Later (www.mnsl.nl). Dit is een informatie- en adviesplatform voor medioren en senioren dat inzicht, informatie en oplossingen biedt die wooncomfort, veiligheid en leefplezier verhogen. Dit doen zij via persoonlijk maatwerk mbv scans, adviesgesprekken, interactieve lezingen en regelhulp.

 

Roselinde van Ravestein en Folkert Soetenga