Meer woongeluk en leefplezier

Comfortabel wonen en leven gaat niet alleen over materiële zaken

Naast materiële zaken als de woning, spullen, geld, hulpmiddelen of technologie, zijn ook woongeluk én leefplezier belangrijk.
Door hier op jonge leeftijd al in te investeren, bouw je veerkracht en reserves op voor later. Zodat je het ouder worden op een positieve manier kunt beleven en je zo lang mogelijk THUIS kan voelen.

Woongeluk

In een huis komen verschillende aspecten van het leven samen: wonen, leefomgeving, tijdsbesteding, sociale contacten en soms ook zorg. Een huis is een belangrijk onderdeel van je identiteit.
Sociale activiteiten & ruimte voor hobbies
Thuisvoelen in de buurt
Dat wat belangrijk is als je jong bent, kan als je ouder bent aan betekenis verliezen. Of andersom.

Leefplezier

Leefplezier is zin in het leven hebben, goed in je vel zitten. Dat wat leefplezier brengt is voor iedereen anders, zelfs in elke levensfase anders. Het is een sterk middel om het ouder worden op een positieve manier te beleven.

Geluk & Zingeving

De verhalenvertellers van de Bosjesmannen hebben het over twee soorten honger. Volgens hen is er fysieke honger en dat wat ze Grote Honger noemen. Dat is de honger naar betekenis. Er is niets mis met het zoeken naar geluk. Maar er bestaat iets groots – betekenis – en dat transformeert alles. Als je betekenis hebt gevonden ben je tevreden, dan ben je THUIS.

Sir Laurens van der Post, in de documentaire Hasten Slowly

Waar kom jij 's ochtends voor je bed uit?
Je fit voelen