Leefplezier?

Doe de LeefplezierQuickscan!

Hoe staat het met jouw leefplezier?

Geef jezelf een rapportcijfer voor de verschillende aspecten van het leven en ontdek wat goed gaat en wat meer aandacht verdient in deze levensfase.

Wat bedoelen we met Leefplezier?

Leefplezier kan je op twee manieren ervaren. De meeste mensen zullen bij leefplezier denken aan ‘blij zijn’ en ‘leuke dingen te doen hebben in het leven’. Hoe waardevol ook, dit is een vluchtige manier van leefplezier waarbij het gaat om ‘momenten van blij’ zijn. Omdat deze momenten voorbij gaan zijn er voortdurend pleziermomenten nodig om het leven aanhoudend de moeite waard te (blijven) vinden.

Er is ook een duurzamere manier van leefplezier, waarbij je niet alleen kijkt naar de momenten maar naar het leven als geheel.

En daar gaat deze test over.

Eigenlijk zijn we allemaal continu op zoek naar balans in ons leven.

Daarvoor hebben we overzicht en inzicht over ons leven nodig.

Het gaat dan niet alleen om inzicht in wat ons plezier geeft, maar ook om het betekenis geven aan de pijnlijke ervaringen.

Hoe het werkt:

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten.

  • De LeefplezierQuickScan bevat 6 aspecten waarop je jezelf gaat scoren.
  • Jouw antwoorden worden verwerkt in een spinnenweb grafiek. Het ‘leefplezier oppervlak’ in het spinnenweb is een samenvatting van jouw antwoorden, en geeft een beeld van hoe jij jouw leven op dit moment ziet.
  • Je evalueert vervolgens het spinnenweb figuur aan de hand van onze tips, en bepaalt wat goed gaat en wat meer aandacht verdient in deze levensfase als medior of later als senior.
  • Om een volgende stap te kunnen maken, geven we tips en inspiratie op de resultatenpagina.
Als het invullen van de vragenlijst problemen geeft of als je anderszins vragen heeft, kun je contact opnemen via roselinde@mnsl.nl of bellen met 06-43181828.

Door al op jonge leeftijd te investeren in leefplezier, bouw je veerkracht en reserves op voor later. Uiteindelijk is dat een belangrijk ingrediënt om nu – maar ook later als senior – comfortabel te leven.