Scan & Advies

Het is niet eenvoudig een keuze te maken tussen blijven wonen of verhuizen. Dat begrijpen we heel goed. Zet de eerste stap door je tijdens een vrijblijvend telefonisch gesprek te laten informeren. Het logisch vervolg is een scan van de huidige woon- en leefomstandigheden. Na de scan heb je een goed inzicht in de status van je woning. Je woning is Comfortabel & Veilig, Rollator-geschikt, of Rolstoel-geschikt op basis van Woonkeur-eisen (toegankelijkheid en doorgankelijkheid). Ook brandveiligheid, inbraakpreventie en verduurzaming en domotica komen aan de orde. 

De uitkomst van de scan wordt tijdens een adviesgesprek besproken. Als je dat wenst is ook een schriftelijk adviesrapport mogelijk.  

Bij fysieke en specifieke mentale beperkingen is persoonlijk advies op maat ons doel.

Oriënterend gesprek

Je kunt in dit gesprek vragen stellen zonder dat je ergens aan vast zit. Er is gelegenheid om te zien of er een wederzijdse klik is en of wij jou van dienst kunnen zijn en zo ja, waarmee. Of nu wilt blijven wonen – met eventuele aanpassingen. Of denkt te moeten verhuizen.

Meer informatie:

 • Vrijblijvend
 • Dit is echt de eerste stap voor meer comfort en veiligheid thuis.
 • Hoe de juiste beslissingen nemen? Blijven wonen of verhuizen?
 • Hoe de beste keuzes maken uit het grote aanbod?
 • Richting gevend. Wat zijn de beste vervolgstappen?
 • Persoonlijk. Aansluitend bij uw omstandigheden. Maatwerk dus.
 • Dit is een telefonisch gesprek van ongeveer een half uur.
 • Gratis gesprek

 

Een gesprek aanvragen?

Laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op.

*geeft verplicht veld aan

Woning- en woonomgeving scans

Zijn mijn woning en woonomgeving geschikt voor nu en de verre toekomst? Hoe levensloopbestendig is mijn huidige woning? Is mijn woning levensloopbestendig te maken voor als het even wat minder gaat? Geldt dat ook voor de woning- en woonomgeving waar we naar toe willen verhuizen? Of voor het huis dat je bouwt of laat verbouwen?

Als je een bruikbaar antwoord wilt hebben op deze vragen, is het laten uit voeren van een woning- en woonomgeving scan het meest geschikt.

Adviesgesprek

Het adviesgesprek is het logische vervolg op de woonscan.  Samen inventariseren we – basis van de uitkomst van de scan – wat het beste bij je past voor nu en in de toekomst.

Wat kan er aan de orde komen in het gesprek?

Ons doel is om medioren en senioren te helpen een zo goed mogelijke woon- en leefsituatie te creëren die past bij individuele wensen. Het kan dan gaan over de woning en de woonomgeving: comfort, veiligheid en je thuis voelen in de buurt. Ook kan het gaan over onderwerpen die bijdragen aan langer zelfstandig blijven wonen zoals (mantel)zorg en ondersteuning en valpreventie. En – als daar behoefte aan is – kan het gesprek gericht zijn op verbeteren van of behouden van leefplezier en gezondheid, of begeleiding bij levensvragen of zingevingsvragen.

Na het adviesgesprek heb je volledig inzicht in welke zaken al heel goed geregeld zijn en die welke nog enige aandacht vragen.

Heel nuttig is ook het verslag die je ontvangt. Hierin een korte samenvatting van het gesprek met aanbevelingen over hoe je – nu en in de verdere toekomst – zolang mogelijk comfortabel en veilig thuis kunt blijven wonen.

Duur van de scan en adviesgesprek.  

De woonscan en adviesgesprek vinden bij voorkeur bij je thuis plaats en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Kenmerken van de scan:

 • Woon- en woonomgeving wordt gecheckt op 250 aspecten
 • Preventie is vast een onderdeel van de scan
 • Advies nuttige en noodzakelijke aanpassingen
 • Advies bij maken juiste keuze uit grote en zeer divers marktaanbod
 • Met of zonder gepersonaliseerd rapport

  Tarief

  € 165,- met mondeling advies, inclusief btw

  € 195,- met schriftelijke rapportage en advies, inclusief btw

  Bouwtekening scan

  Hoeveel ruimte heb je nu precies nodig om optimaal te kunnen bewegen in huis? Zijn de vertrekken ook geschikt bij gebruik van een rollator of een rolstoel, of als een mantelzorger of verpleger ondersteuning geeft? Is onze nieuwe woning handig ingedeeld, voor nu en met het oog op de toekomst?

  Als je een bruikbaar antwoord wilt hebben op deze vragen, is het laten uit voeren van een bouwtekening scan het meest geschikt. Deze scan is gericht op optimale mobiliteit in de woning. We werken met een speciaal softwareprogramma. Na invoer van de afmetingen van bijvoorbeeld een badkamer worden met behulp van het programma diverse situaties gesimuleerd. De bouwtekeningscan geeft u duidelijkheid en alle zekerheid.

  Kenmerken van de scan:

  • Bouwtekening analyse op knelpunten mobiliteit en geschiktheid
  • Simulatieprogramma op basis van afmetingen en inrichting woning
  • Zekerheid over levensloopbestendigheid, ook bij beperkte mobiliteit
  • Geeft inzicht in de ruimte die nodig is voor hulpverlening
  • Kostenbesparend

  Tarief

  € 65,- inclusief btw