Woning- en woonomgeving scans
Zijn mijn woning en woonomgeving geschikt voor nu en de verre toekomst? Hoe levensloopbestendig is mijn huidige woning? Is mijn woning levensloopbestendig te maken voor als het even wat minder gaat? Geldt dat ook voor de woning- en woonomgeving waar we naar toe willen verhuizen? Of voor het huis dat je bouwt of laat verbouwen?
Als je een bruikbaar antwoord wilt hebben op deze vragen, is het laten uit voeren van een woning- en woonomgeving scan het meest geschikt.
Adviesgesprek
Het adviesgesprek is het logische vervolg op de woonscan. Samen inventariseren we – basis van de uitkomst van de scan – wat het beste bij je past voor nu en in de toekomst.
Wat kan er aan de orde komen in het gesprek?
Ons doel is om medioren en senioren te helpen een zo goed mogelijke woon- en leefsituatie te creëren die past bij individuele wensen. Het kan dan gaan over de woning en de woonomgeving: comfort, veiligheid en je thuis voelen in de buurt. Ook kan het gaan over onderwerpen die bijdragen aan langer zelfstandig blijven wonen zoals (mantel)zorg en ondersteuning en valpreventie. En – als daar behoefte aan is – kan het gesprek gericht zijn op verbeteren van of behouden van leefplezier en gezondheid, of begeleiding bij levensvragen of zingevingsvragen.
Na het adviesgesprek heb je volledig inzicht in welke zaken al heel goed geregeld zijn en die welke nog enige aandacht vragen.
Heel nuttig is ook het verslag die je ontvangt. Hierin een korte samenvatting van het gesprek met aanbevelingen over hoe je – nu en in de verdere toekomst – zolang mogelijk comfortabel en veilig thuis kunt blijven wonen.
Duur van de scan en adviesgesprek.
De woonscan en adviesgesprek vinden bij voorkeur bij je thuis plaats en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.
Kenmerken van de scan:
Woon- en woonomgeving wordt gecheckt op 250 aspecten Preventie is vast een onderdeel van de scan Advies nuttige en noodzakelijke aanpassingen Advies bij maken juiste keuze uit grote en zeer divers marktaanbod Met of zonder gepersonaliseerd rapport